VITAMIN E TERKENAL SEBAGAI ANTIOKSIDAN DAN BEAUTY VITAMIN DALAM DUNIA KECANTIKAN DAN NUTRSI.

6 KELEBIHAN VITAMIN E YANG RAMAI TAK TAHU.. JOM BACA

 1. VITAMIN E BANTU UNTUK KEKALKAN KECANTIKKAN.
 2. VITAMIN E BANTU UNTUK PARUT TEBAL DAN STRECH MARK
 3. VITAMIN E BAGUS UNTUK KESIHATAN MATA & PENGLIHATAN
 4. VITAMIN E BANTU UNTUK KURANGKAN KERADANGAN DALAM BADAN N DARAH
 5. VITAMIN E BANTU MASALAH KURANG SPERMA DAN KURANG SUBUR BAGI LELAKI
 6. VITAMIN E BANTU ANDA YANG BERMASALAH OTOT DAN LEMAH ANGGOTA BADAN

Kalau anda nak tahu Vitamin E merupakan nutrien penting yang memainkan peranan yang sangat penting dalam memastikan kesihatan dan kesejahteraan yang baik. Ia merupakan sejenis antioksidan larut lemak, bermakna ia membantu melindungi sel-sel kita daripada kerosakan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas. Berikut adalah beberapa kepentingan utama atau manfaat vitamin E:

 1. Antioksidan yang Kuat: Sebagai antioksidan, vitamin E membantu menetralisir radikal bebas, iaitu molekul tidak stabil yang boleh menyebabkan kerosakan sel dan menyumbang kepada pelbagai penyakit, termasuk kanser, penyakit jantung, dan penyakit berkaitan penuaan.
 2. Kesihatan Kulit: Vitamin E dikenali kerana kesan positifnya terhadap kesihatan kulit. Ia membantu melembapkan dan menenangkan kulit, dan sering digunakan dalam produk penjagaan kulit untuk mempromosikan wajah yang sihat. Selain itu, sifat antioksidannya melindungi kulit dari kerosakan akibat pendedahan kepada sinaran matahari dan pencemaran persekitaran.
 3. Sokongan untuk Sistem Imun: Vitamin E memainkan peranan dalam menyokong sistem imun, membantu tubuh melawan jangkitan dan penyakit.
 4. Kesihatan Kardiovaskular: Beberapa kajian menunjukkan bahawa vitamin E boleh membantu meningkatkan kesihatan kardiovaskular dengan mengurangkan pengoksidaan kolesterol LDL (yang sering disebut sebagai kolesterol “jahat”) dan dengan mempromosikan fungsi saluran darah yang sihat.
 5. Kesihatan Mata: Vitamin E telah dikaitkan dengan risiko yang berkurang untuk menderita degenerasi makula berkaitan usia (AMD), penyebab biasa kehilangan penglihatan pada orang dewasa.
 6. Fungsi Kognitif: Beberapa penyelidikan menunjukkan bahawa vitamin E mungkin mempunyai kesan positif pada fungsi kognitif dan boleh membantu mengurangkan risiko kemerosotan kognitif pada individu tua.
 7. Sokongan dalam Kehamilan: Vitamin E adalah penting semasa kehamilan kerana ia menyumbang kepada perkembangan janin dan membantu melindungi ibu dan bayi dari tekanan oksidatif.
 8. Mengurangkan Radang: Sifat antioksidan vitamin E boleh membantu mengurangkan radang dalam tubuh, dengan manfaat bagi mereka yang mengalami masalah radang.

VITAMIN E TERBAIK HANYA DARI SHAKLEE KERANA IANYA GABUNGAN YANG SANGAT BAGUS UNTUK BADAN.

Vita E Complex shaklee .mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

Setiap kapsul sofgel menyediakan:
a) 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium. ( 2 GABUNGAN TERBAIK UNTUK KESAN OPTIMUM)
b)Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
c)Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Vitamin E Shaklee diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E. Ia diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama & delta) dan ini menjadikan Vitamin E Shaklee merupakan Vitamin E yg paling lengkap dan semula jadi di pasaran.

Vitamin E Shaklee juga mengandungi 10mg selenium yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E dgn lebih baik, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.

Tak lupa juga PRODUK SHAKLEE SEMUANYA ADALAH SELAMAT ADA KKM DAN HALAL.

Bagi yang nak dapatkan PROMOSI LESS 60% VITAMIN E cepat hubungi Saya sebagai pengedar Shaklee dan rakan saya Pengedar Shaklee yang boleh dipercayai. Dapatkan nasihat dan sokongan yang anda perlukan untuk mencapai gaya hidup yang lebih sihat dan bertenaga!

Apa tunggu lagi cepat hubungi Najat untuk dapatkan konsultasi dan belian produk dengan harga terbaik insyAllah.

Jika nak tahu lanjut boleh hubungi kami untuk penerangan lanjut, Whatsapp Segera  011-57711314 (Klik nombor ini untuk wasap) . Anda boleh tahu lebih lanjut dalam shaklee ni banyak pilihan VItamin dan Multivitamin unruk kesihatan anda. Menarik sangat kan apa lagi cepat hubungi Najat ya :)Jemput follow chanel Najat untuk lebih banyak info vitamin;

 1. Facebook 
 2. Youtube
 3. Blog
 4. Instagram
 5. Tiktok