APA ITU ANTIOKSIDAN?

ANTIOKSIDAN ADALAH BAHAN YANG BANTU SEL TERLINDUNG DARI OXIDISE ( MACAM EPAL BILA DAH KUPAS, SEBAB TEROKSIDA EPAL JADI MALAP DAN TAK SEGAR). MAKA KITA PERLUKAN ANTIOKSIDAN JIKA NAK KEKAL SIHAT DAN AWET MUDA.

Terdapat beberapa jenis antioksidan yang dikenali mempunyai kesan yang baik untuk menguatkan sistem imun badan. Berikut adalah beberapa jenis antioksidan yang paling terkenal dan bermanfaat untuk sistem imun:

Vitamin C: Vitamin C adalah salah satu antioksidan yang terkenal dan penting untuk kesihatan sistem imun. Ia membantu dalam pengeluaran sel imun dan peningkatan aktiviti mereka dalam melawan jangkitan. Sumber semulajadi vitamin C termasuk buah-buahan seperti oren, strawberi, kiwi, dan sayur-sayuran hijau.

Vitamin E: Vitamin E juga penting dalam memperkuat sistem imun. Ia membantu melindungi sel-sel imun daripada kerosakan oksidatif dan meningkatkan keberkesanan mereka. Sumber vitamin E termasuk minyak biji gandum, kacang tanah, biji bunga matahari, dan sayur-sayuran hijau.

Beta-karoten: Beta-karoten adalah sejenis pigmen yang diubah menjadi vitamin A dalam badan. Ia berperanan penting dalam menguatkan sistem imun dan melindungi sel-sel imun daripada kerosakan. Makanan yang kaya dengan beta-karoten termasuk wortel, labu, bayam, dan mangga.

Selenium: Selenium adalah mineral penting yang berperanan dalam penghasilan dan aktiviti sel imun. Ia membantu menguatkan sistem imun dan melindungi badan daripada radikal bebas. Sumber selenium termasuk ikan, daging, bijirin, dan kacang-kacangan.

Zinc: Zinc adalah mineral penting yang berperanan dalam pelbagai fungsi imun. Ia membantu dalam penghasilan dan aktiviti sel imun serta berfungsi sebagai antioksidan. Makanan yang kaya dengan zinc termasuk daging merah, ayam, kacang-kacangan, dan bijirin.

FLAVONOID: Flavonoid adalah kumpulan antioksidan yang terdapat dalam pelbagai tumbuhan. Ia membantu dalam menguatkan sistem imun dan melindungi sel-sel imun daripada kerosakan. Makanan yang kaya dengan flavonoid termasuk teh hijau, buah beri, coklat hitam, dan biji anggur. Dalam keluarga FLAVONOID ini POLIFENOL adalah antioksidan terbaik dan tinggi kandungannya berbanding buahan yang lain.

kandungan-vivix-penawar-dan-merawat-kanser-payudara-tanpa-bedah

kandungan-vivix-polifenol

NAK TAHU DI MANA & SUPLEMEN ANTIOKSIDAN YANG ANDA BOLEH DAPATKAN FLAVONOID TERBAIK INI?

Tentunya dari #VivixShaklee 

#VivixShaklee adalah salah satu suplemen yang dipercayai dapat membantu menguatkan sistem pertahanan badan.#VivixShaklee mengandungi ramuan utama yang dikenali sebagai resveratrol, yang terdapat dalam anggur MUSCADINE yang dianggap anggur terbaik dan besar berbanding anggur lain. Resveratrol adalah sejenis polifenol yang diketahui mempunyai sifat antioksidan yang kuat. Bukan itu sahaja #VivixShaklee  juga ada ELDELBERY  yang umumnya diketahui sangat bagus dan hebat khasiatnya. Orang Eropah mengamalkan Eldelbery bagi elakkan sakit jantung dan penyakit merbahaya kerana terdapat banyak kajian tentang ELDELBERY.

muscadine-grape-dalam-vivix-shaklee

muscadine-grape-dalam-vivix-shaklee

Antara manfaat utama#VivixShaklee adalah:

Meningkatkan Sistem Imun: Resveratrol dalam#VivixShaklee membantu merangsang dan memperkuat sistem imun tubuh kita. Ini bermakna badan kita lebih berdaya tahan terhadap jangkitan dan penyakit.

Melindungi Sel-Sel dari Kerosakan: Antioksidan dalam #VivixShaklee membantu melindungi sel-sel badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia membantu memperbaiki sel-sel yang rosak dan meningkatkan keupayaan pemulihan badan.

Mengurangkan Keradangan: Kesan anti-radang #VivixShaklee membantu mengurangkan keradangan dalam badan. Keradangan kronik boleh menyebabkan pelbagai penyakit dan melemahkan sistem pertahanan badan. Dengan mengurangkan keradangan, Vivix membantu meningkatkan keadaan kesihatan secara keseluruhan.

Meningkatkan Tenaga dan Keletihan: Beberapa pengguna #VivixShaklee  melaporkan pengalaman peningkatan tenaga dan pengurangan keletihan. Ini boleh memberikan kesan positif pada kesihatan dan kualiti hidup secara keseluruhan kerana ia menambah bilangan mitochondrian dalam sel apabila diambil setiap hari.

Penting untuk diingatkan bahawa setiap orang mempunyai keperluan dan respon tubuh yang berbeza terhadap suplemen. Oleh itu, sebelum mengambil #VivixShaklee pastikan konsult dari saya kerana saya hadir ke kelas kesihatan untuk dapatkan info untuk anda. Boleh rujuk penulisan saya daripada kelas Prof Dr. Haresh di SINI.

najat-nabihah-pengedar-ubat-vivix-

najat-nabihah-pengedar-vivix-

JIka berminat nak dapatkan #VivixShaklee  atau PROMO #VivixShaklee ini cepat  Whatsapp Segera  011-57711314 (Klik nombor ini untuk wasap) . Anda boleh tahu lebih lanjut berkenaan banyak pilihan VItamin dan Multivitamin untuk kesihatan anda (nak tahu lebih details berkenaan vitamin dan income CEPAT klik sini). Menarik sangat kan apa lagi cepat hubungi Najat ya 🙂

Jemput follow chanel Najat untuk lebih banyak tips kesihatan sebagai hambaNya di;

  1. Facebook 
  2. Youtube
  3. Blog
  4. Instagram
  5. Tiktok