Lately banyak dengar laporan berkenaan kematian mengejut  dalam kalangan kaum lelaki di Malaysia. Perangkaan pada tahun 2020 menerangkan serangan jantung kekal menjadi penyebab utama kematian di negara ini yang merekodkan 16,325 kematian atau 15.0 peratus daripada jumlah kematian disahkan secara perubatan pada 2019. Kadar ini semakin naik setiap tahun dan didapati puncanya adalah serangan jantung secara mengejut. 

Tahukah anda jantung merupakan Organ yang penting untuk laluan darah seluruh badan, maka sangat penting kita ambil berat kesihatan jantung dan ambil bahan dan suplemen yang bantu kuatkan jantung dan pelihara kesihatan jantung.

Sebagai organ yang bekerja paling keras di dalam badan kita dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung memerlukan sejumlah besar tenaga untuk berfungsi betul.

Tenaga itu disediakan dengan bantuan nutrien dipanggil coenzyme Q10 (CoQ10), ia juga berperanan dalam menyokong kesihatan saluran darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh badan dan terdapat dalam semua sel.

Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10; walau bagaimanapun, jumlah CoQ10 yang dimakan daripada makanan biasanya kurang daripada 10 mg sehari.

CoQTrol adalah campuran koenzim Q10 (CoQ10) dan d-alfa-tokoferil asetat (vitamin E). KoQ10 adalah sejenis zat yang wujud secara semulajadi dalam tubuh dan berperan sebagai koenzim dalam proses pembuatan tenaga dalam sel-sel kita. Sementara itu, vitamin E adalah sejenis vitamin antioksidan yang melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas.

Kombinasi CoQ10 dan vitamin E dalam CoQTrol dikatakan memberikan beberapa manfaat untuk jantung dan kesihatan kardiovaskular, antara lain:

  1. Menyokong Kesihatan Jantung: CoQ10 adalah komponen penting dalam proses pembuatan tenaga dalam sel-sel otot jantung. Pengambilan CoQ10 dapat membantu menyokong kesihatan jantung dengan meningkatkan fungsi jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
  2. Antioksidan: Kombinasi CoQ10 dan vitamin E memberikan perlindungan ganda sebagai antioksidan. Mereka membantu menetralisir radikal bebas yang dapat merosakkan sel-sel jantung dan pembuluh darah.
  3. Menurunkan Tekanan Darah: Beberapa penelitian awal menunjukkan bahawa CoQ10 mungkin membantu menurunkan tekanan darah, yang merupakan faktor risiko utama untuk penyakit kardiovaskular.
  4. Meningkatkan Fungsi Pembuluh Darah: Penggunaan CoQ10 dapat meningkatkan fungsi pembuluh darah, membantu menjaga kelenturan pembuluh darah dan memperbaiki aliran darah.
  5. Mengurangkan Radang: Antioksidan dalam CoQTrol dapat membantu mengurangkan radang dalam sistem kardiovaskular, yang berpotensi mempengaruhi perkembangan penyakit jantung dan kondisi kardiovaskular lainnya.

Namun, penting untuk diingat bahawa hasil penelitian tentang manfaat CoQTrol atau suplemen CoQ10 dan vitamin E untuk jantung masih bersifat tentatif. Walaupun ada beberapa bukti yang menunjukkan potensi manfaatnya, lebih banyak penelitian diperlukan untuk memahami sepenuhnya bagaimana suplemen ini dapat mempengaruhi kesihatan jantung.

Sebelum menggunakan produk CoQTrol atau suplemen apa pun, disarankan untuk berbicara dengan dokter atau profesional kesehatan terkait. Mereka dapat memberikan saran yang tepat berdasarkan kondisi kesehatan individu dan membantu menentukan apakah suplemen ini sesuai dan aman untuk digunakan. Selain itu, penting untuk selalu mengikuti dosis yang dianjurkan dan panduan penggunaan yang tertera pada kemasan produk.

MEMPERKENALKAN PRODUK YANG ADA KAJIAN KLINIKAL IAITU COQ TROL PLUS SHAKLEE

Info sedikit tentang CoQ-Trol Plus. Dulu dikenali sebagai CoQ Health sebelum diformulasikan baru oleh Shaklee.Gabungan Co-enzyme Q10 dan resveratrol/polifenol. (Wow)

COQ-TROL PLUS

Co-enzyme Q10 ni komponen yang paling penting untuk menghasilkan tenaga dalam sel iaitu mitokondria pusal tenaga sel. Penting ni untuk kita sentiasa rasa bertenaga.

Ia juga berfungsi untuk menukarkan lemak dan gula kepada tenaga untuk digunakan dalam menjalankan aktiviti harian kita.

ISTIMEWANYA COQ-TROL PLUS SHAKLEE kerana :
♥ Berpekatan tinggi
♥ Kombinasi 2mg resveratrol sebagai anti radang
♥ Kombinasi 5mg Tokoferol sebagai antioksidan
♥ Mengandungi minyak zaitun
♥ Bebas gluten

Bagaimana ianya boleh membantu kita sentiasa rasa bertenaga dan tidak penat?

COQ-TROL PLUS

COQ-TROL PLUS membantu dalam meningkatkan tenaga dengan :

☆ menyokong aktiviti atau gaya hidup kita yg aktif
☆ Sentiasa rasa bertenaga dan cergas sepanjang hari
☆ Otot rasa kuat
☆ Membantu dalam proses penyembuhan luka

PromoCOQ-TROL PLUS akan TAMAT pada 31hb ini…Jom grab sekarang.

Tak lupa juga PRODUK SHAKLEE SEMUANYA ADALAH SELAMAT ADA KKM DAN HALAL.

Bagi yang nak dapatkan PROMOSI LESS  CoQTrol Plus cepat hubungi Saya sebagai pengedar Shaklee dan rakan saya Pengedar Shaklee yang boleh dipercayai. Dapatkan nasihat dan sokongan yang anda perlukan untuk mencapai gaya hidup yang lebih sihat dan bertenaga!

Apa tunggu lagi cepat hubungi Najat untuk dapatkan konsultasi dan belian produk dengan harga terbaik insyAllah.

Jika nak tahu lanjut boleh hubungi kami untuk penerangan lanjut, Whatsapp Segera  011-57711314 (Klik nombor ini untuk wasap) . Anda boleh tahu lebih lanjut dalam shaklee ni banyak pilihan VItamin dan Multivitamin unruk kesihatan anda. Menarik sangat kan apa lagi cepat hubungi Najat ya 🙂

Jemput follow chanel Najat untuk lebih banyak info vitamin;

  1. Facebook 
  2. Youtube
  3. Blog
  4. Instagram
  5. Tiktok