Raya dengan Shaklee bertambah Meriah

Alhamdulillah dah sampai ke Syawal dan kita masih diizinkan untuk menjalani ibadah Puasa Ramadhan dan raikan Syawal. Syawal adalah 1 tanda kemenangan buat umat Islam yang berjaya tahan nafsu dan jalankan ibadah sepanjang Ramadhan yang pastinya ada rasa penat, lelah tapi insyaAllah yang jalani dengan sabar dan SET PUASA SHAKLEE akan rasa bertenaga dan lebih gembira di bulan Ramdhan dan Syawal ini.

Syawal ni Najat share rutin yang Najat buat antaranya berkunjung sanak saudara dan ziarah ke kubur arwah ayah sebelum pagi raya.

Ziarah Pusara Arwah ayah sebelum syawal

Dan alhamdulilah berkat buat bisnes Shaklee ni raya kali ni dapat beri duit raya lebih pada anak buah dan sanak saudara. Raya Dengan Shaklee memang bagi 1001 makna pada Najat.

Baik Najat nak share TIPS untuk RAYA BERMAKNA dengan SHAKLEE;

  1. Dapat Duit Belanja Lebih melalui bonus Shaklee yang kita usahakan pada bulan Mac. Alhamdulillah Mac bonus eningkat dan dapat lah beri duit raya lebih buat anak dan anak buah pada Syawal tahun ni.

2. Dapat Kawal Kesihatan sepanjang Syawal dengan amalkan VItamin Shaklee secara konsisten. Macam kita biasa tahu raya ni makanan banyak dan selalu makan lebih dari kebiasaan kan?, Badan mula penat, kembung dan naik bila kita banyak ambil makanan yang banyak lemak dan minyak.

Bakar Lemak

3. Dapat Sebarkan Manfaat Produk & Peluang Tambah Duit melalui Shaklee bila berjumpa ramai orang raya ni. Memang ramai dah makan dan dengar tentang Shaklee tapi mereka tak ambil secara konsisten malah ada yang tak tahu Shaklee ni boleh tambah duit bulanan. Masa raya ni lah Najat akan share banyak-banyak berkenaan Shaklee dan bantu raaaamai orang insyAllah.

JOM JADIKAN SYAWAL BERMAKNA DENGAN PUASA 6 SYAWAL DENGAN SET PUASA SHAKLEE.

Puasa enam hari dalam bulan Syawal boleh dilakukan secara berselang-seli, berturut-turut atau mana-mana hari dalam bulan tersebut selain hari pertama Hari Raya Aidilfitri. Tetapi cara yang paling afdhal adalah berturut-turut selepas hari pertama bulan Syawal (iaitu mulai 2 Syawal).

 

1. Mendapat Ganjaran Pahala Seperti Berpuasa Setahun

Puasa merupakan salah satu ibadah yang mempunyai tempat yang tinggi di sisi Allah.

Oleh sebab itu, umat Islam digalakkan untuk melengkapkan puasa 6 pada bulan Syawal.

Nabi S.A.W bersabda;

مَنْ صَامَ رَمَضَانَ ثُمَّ أَتْبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍ كَانَ كَصِيَامِ الدَّهْرِ

“Sesiapa yang berpuasa Ramadan kemudian meneruskan dengan enam hari di Bulan Syawal sepertinya dia berpuasa selama setahun.”

(Riwayat Imam Muslim)

2. Menampung Kekurangan Puasa Ramadan

Antara kelebihan puasa 6 adalah ia merupakan peluang untuk kita menampung kekurangan puasa Ramadan yang terdahulu.

Dalam menjelaskan mengenai perkara ini al-Imam Ibn Rajab menjelaskan:
أن صيام شوال وشعبان كصلاة السنن الرواتب قبل الصلاة المفروضة وبعدها فيكمل بذلك ما حصل في الفرض من خلل.
“Sesungguhnya puasa enam dan puasa syaaban adalah seperti amalan solat sunat rawatib sebelum dan sesudah solat fardu. Amalan sunat ini menampung kekurangan yang ada pada amalan fardu tersebut sekiranya berlaku kelompongan pada amalan fardu.” (Lataif Maarif)

Maka Jom sama- sama kita beri ERTI buat Syawal kita tahun ni dengan PUASA SUNAT 6 dan jangan lupa tau ambil set sahur Shaklee barulah badan cergas dan ceria insyAllah.

Nak Raya Dengan Shaklee lebih bermakna? Jom Hubungi dan sertai Najat 🙂

Jemput Follow Media Sosial Najat untuk tengok dan tahu aktiviti bisnes dan team Najat 🙂

  1. Facebook 
  2. Youtube
  3. Blog
  4. Instagram
  5. Tiktok