RESVERATROL ADALAH KELUARGA POLIFENOL YANG SANGAT BAGUS DAN TINGGI ANTIOKSIDAN, NAK TAHU APA ITU POLIFENOL? BOLEH BACA SINI.

Resveratrol adalah sebahagian dari keturunan polifenol yang terdapat secara semulajadi dalam beberapa tumbuhan, terutamanya dalam kulit anggur merah, anggur ungu, kacang-kacangan, dan beberapa jenis buah-buahan lain. Ia telah menjadi minat yang besar dalam bidang kesihatan kerana dikaitkan dengan pelbagai manfaat potensial.

makanan tinggi Resveratrol

Resveratrol dikenali sebagai antioksidan yang kuat, yang bermaksud ia membantu melindungi sel-sel badan daripada kerosakan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas. Kerosakan oksidatif dikaitkan dengan pelbagai masalah kesihatan, termasuk penuaan, penyakit kardiovaskular, kanser, dan beberapa penyakit neurodegeneratif.

Beberapa manfaat potensial resveratrol termasuk:

 1. Perlindungan jantung: Resveratrol dikatakan dapat membantu melindungi sistem kardiovaskular dengan memperbaiki fungsi pembuluh darah, menurunkan tekanan darah, meningkatkan kolesterol yang baik (HDL), dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
 2. Sifat anti-radang: Ia juga mempunyai sifat anti-radang yang dapat membantu meredakan keradangan dalam tubuh. Keradangan kronik dikaitkan dengan pelbagai penyakit kronik seperti penyakit jantung, diabetes, dan penyakit autoimun.
 3. Potensi anti-kanser: Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh mempunyai sifat anti-kanser dengan menghalang pertumbuhan sel kanser, melakukan apoptosis (kematian sel), dan menghalang perkembangan tumor.
 4. Perlindungan otak: Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa resveratrol boleh memberi manfaat kepada kesihatan otak dengan meningkatkan fungsi kognitif, melindungi neuron dari kerosakan, dan mengurangkan risiko penyakit neurodegeneratif seperti Alzheimer dan Parkinson.
 5. Potensi anti-penuaan: Beberapa penyelidikan menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-penuaan dengan melindungi sel-sel daripada stres oksidatif dan mengaktifkan enzim yang berkaitan dengan pengekalan pemulihan dan pembaikan sel.

BERMINAT NAK TAHU PRODUK MANA YANG BOLEH BERIKAN ANDA SALAH 1 DARI KELUARGA POLIFENOL ( RESVERASTOL) YANG BAGUS NI?

Ini dia #ResVShaklee. Dengan gabungan 6 bahan utama yang dikaji Saintis dapat membantu kesihatan dan elakkan dari sel teroksida dengan banyaknya pencemaran sekarang ini.

Kandungan #ResVShaklee adalah seperti berikut:

 1. Resveratrol: Produk ini mengandungi resveratrol daripada sumber semulajadi seperti ekstrak anggur merah dan anggur ungu. Resveratrol diketahui mempunyai sifat antioksidan yang tinggi dan boleh membantu melindungi sel-sel badan daripada kerosakan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas.
 2. Campuran Botani: #ResVShaklee juga mengandungi campuran botani lain yang memberikan manfaat kesihatan tambahan. Antara tumbuhan yang ada di dalam #ResVShaklee adalah Muscadine Grape, Japanese Knotweed, Purple Carrot, Pomagerate, Chebulic Mycrobalan( herba ayurveda), Black Current dan Black Pomace. Semua bahan ini sangat premium dan sukar didapati tapi anda boleh dapatkan dalam SEBOTOL #ResVShaklee.

 

Gabungan Botani Dalam RESV

APA BEZA #ResVShaklee dan VIVIX SHAKLEE?

 1. RESV dalam bentuk capsule ( 60 biji) dan mudah dibawa ke mana-mana
 2. RESV ada 6 bahan dan 30% lebih berkesan berbanding VIVIX
 3. RESV tidak mempunyai Elderbery tetapi dimasukkan bahan lain yang fungsinya hebat untuk sel.

Menarik kan 🙂

JIka berminat nak dapatkan #ResVShaklee DAN PROMO #ResVShaklee  cepat  Whatsapp Segera  011-57711314 (Klik nombor ini untuk wasap) . Anda boleh tahu lebih lanjut berkenaan banyak pilihan VItamin dan Multivitamin untuk kesihatan anda (nak tahu lebih details berkenaan vitamin dan income CEPAT klik sini). Menarik sangat kan apa lagi cepat hubungi Najat ya 🙂

Jemput follow chanel Najat untuk lebih banyak tips motivasi sebagai hambaNya di;

 1. Facebook 
 2. Youtube
 3. Blog
 4. Instagram
 5. Tiktok